Jeugd

Binnen de Regio Noord-Holland zijn er twee organisaties actief die zich inzetten in de ontwikkeling voor de jeugd. Dit zijn het JSP en het HTC

 

JSP:

Het JSP staat voor Jeugdstimuleringsplan. Het Jeugdstimuleringsplan van Regio Noord Holland biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen aan om op een hoger niveau te komen.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen/jong volwassenen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de pony- en paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld. Het Jeugdstimuleringsplan van Regio Noord Holland biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen aan om op een hoger niveau te komen.

Voor wie?

Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m Z dressuur.  Ook zijn jeugdige paardenruiters welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens vanaf 14 jaar tot en met 24 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m Z dressuur. Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De pony moet behoren tot de categorie B, C, D of E. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben of de ambitie hebben om wedstrijden te gaan rijden.  

Hoe werkt het?

De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie dressuur. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectie dag "voor te rijden". De ruiters worden in principe beoordeeld door de instructeur die ook de lessen verzorgt. Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan. De lessen gaan meestal in april van start.

Voor meer informatie mail naar jspdressuur.nh@gmail.com 

Het JSP wordt mogelijk gemaakt door:

* Vrijwilligers die belangeloos en kosteloos de organisatie van de trainingen

   op zich nemen

* KNHS regio Noord-Holland

* Toegewijde instructeurs;

* Eigenaren van accommodaties

Lees ook op: JSP Dressuur of JSP Springen

 

 

HTC:

Staat voor Hippisch Trainings Centrum (HTC). Het HTC wil een kweekvijver zijn voor jong talenten in de disciplines dressuur, springen en eventing.  Lees meer op onderstaande link over het HTC: