Update KNHS regio Noord-Holland beleid corona

KNHS regio Noord-Holland volgt het beleid van de KNHS

Tijdens de persconferentie van het kabinet op woensdag 6 mei 2020 heeft premier Rutte met een routekaart perspectief geboden voor verschillende sectoren in Nederland. Hierbij is aangekondigd dat vanaf 11 mei niet-contactsporten, zoals paardrijden, voor alle leeftijden buiten weer zijn toegestaan, mits de 1,5 meter gewaarborgd blijft. Wedstrijden zijn helaas nog niet toegestaan.

Belangrijkste wijzigingen (samenvatting)

1. Lessen weer mogelijk
Paardensportactiviteiten zoals lessen, trainingen, oefenparcoursen en buitenritten vanaf 11 mei  2020 voor iedereen toegestaan in de buitenlucht

2. Wedstrijden en evenementen
Verwachting vanaf 1 september weer wedstrijden mogelijk zonder publiek. De KNHS brengt tot 1 september geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden. Evenementen waarvoor een vergunning nodig is of die de organisatoren vooraf moeten melden, zijn in ieder geval tot 1 september verboden. De overheid komt voor 1 september met een update.

3. Uitzonderingspositie binnensportaccommodaties paardensport
Tot 1 september geldt voor de paardensport nog steeds de uitzonderingspositie dat individueel rijden en verzorgen van paarden in de binnenaccommodatie is toegestaan voor paardeneigenaren en verzorgers in verband met het welzijn en de gezondheid van de paarden. Hieronder valt zowel de verzorging van de paarden als het geven van voldoende dagelijkse beweging. Om dit te kunnen garanderen blijven binnensportaccommodaties (verenigingen, maneges, stallen, etc.) aangepast open voor dierverzorgers (zoals eigenaren, bijrijders en huurders), personeel en dienstverleners zoals hoefsmeden, dierenartsen en leveranciers.

4. Sportkantines zonder horecavergunning blijven vooralsnog gesloten

 

Klik hier voor het laatste nieuws.

Via de kalender houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen rondom de evenementen georganiseerd vanuit regio Noord-Holland.

Bestuur KNHS regio Noord-Holland

Geplaatst op: