Trots op Noord-Holland Bo de Groot: "In de eventing kun je lekker lang rechtuit"

Bo de Groot (geb. 2007) is lid van rijvereniging Noord-Hollandse ruitervereniging en rijdt op Marfree (geb. 2009). Het team is tijdens SGW Geestmerambacht Langedijk KNHS regiokampioen Noord-Holland 2019 geworden in de klasse L pony. Haar wedstrijdplan was om met Marfree foutloos en eens wat vlotter de cross door te gaan. Haar trainer Eric Hart vult aan: “Ze reed vaak te netjes en niet vlot genoeg”. Bo: “Ik had mijn klok om en dat heeft goed geholpen”. Ze gaan nu door naar M eventing. Bo vindt de eventing een mooie sport door de afwisseling en je kunt lekker lang rechtuit! Ze maakt onderdeel uit van het Jack Link eventing team 2019. “Je traint regelmatig met het team, er zijn onder andere excursies en een kledinglijn”.
“Marfree wil altijd voor je werken, is vrolijk en heel lief. Al moest ik twee jaar geleden wel aan haar wennen. Ik heb een klik met mijn trainer (Eric Hart) en rij mede dankzij hem ondertussen op Z1 dressuur en Z springen. Zijn lessen zijn heel afwisselend. Hij heeft ook geadviseerd om er een tweede pony bij te gaan rijden om Marfree voldoende rust te geven. Ik rij nu om de twee weken een wedstrijd met Marfree”. Haar droom is ooit 1.60 te springen. Eric: “In het begin vond Bo het lastig om de lat niet te hoog te leggen voor zichzelf. Daar hebben we aan gewerkt en met heel positief resultaat. Complimenten voor Bo! Dat onderstreept het belang van coaching naast trainen”.
Bo gaat in september 2019 naar de middelbare school. “Ik heb naast mijn vriendinnen op stal ook vriendinnen op school die er ondertussen wel aan zijn gewend dat ik het wel druk heb met mijn pony’s”.
Meer weten over Bo? Lees meer
Meer weten over Eric Hart? Lees meer
Meer weten over Jack Link eventing team 2019? Lees meer


Foto: Bo de Groot met Marfree tijdens SGW Geestmerambacht Langedijk 2019 door Luifoto

Geplaatst op: